TürkAkım’da dolum işlemi başladı

Düzenleyen:
TürkAkım’da dolum işlemi başladı

EKONOMİ Haberleri

Rus gazını Türkiye ve Avrupa’ya iletecek TürkAkım’ı oluşturan iki deniz hattından ilkinin doğalgazla doldurulmasına başlandı.

Rusya’dan Türkiye’ye gaz akışı ise planlandığı gibi sene sonunda gerçekleştirilecek. Gazprom’a ait Birleşik Doğalgaz Tedarik Sistemi’nden gelen doğalgazın deniz altında ilerlemesi için gerekli basıncı Rusya’nın Karadeniz kıyısında yer alan Russkaya Kompresör İstasyonu sağlıyor. Hatlar, Anapa Kara Çıkışı Tesisi’nden Türkiye’nin Karadeniz kıyısındaki Kıyıköy’de yer alan Alım Terminali’ne kadar doğal gazla doldurulacak. İlk hattın doğal gazla doldurulması tamamlandıktan sonra ikinci hatta hazırlıklara başlanacak. Alım Terminali’nin inşaat sürecinde de artık son aşamalarına geldi. Eş zamanlı olarak BOTAŞ, TürkAkım’ı Türkiye’nin doğalgaz şebekesine bağlayacak ilk kara hattının yapımını sürdürüyor. Türkiye’nin Avrupa sınırına doğal gaz taşıyacak ikinci kara hattı ise hâlen Gazprom-BOTAŞ ortaklığında geliştiriliyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...