En fazla gıda israfı İsviçre’de

En fazla gıda israfı İsviçre’de

EKONOMİ Haberleri

Dünyada milyonlarca insan açlık çekiyor, milyonlarcası açlıkla karşı karşıya, bir bölümü de açlıktan ölme tehlikesi yaşıyor ancak dünyada tam bir milyar insana yetecek kadar gıda israf ediliyor.

Yapılan araştırmalar 2018’de dünyada en çok gıda israfı yapan ülkenin İsviçre olduğunu gösterdi. Medya takibi kurumu Ajans Press, gıda israfı ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Haber başlıkları incelendiğinde ise gıda israfını önlemeye yönelik yapılan çalışmaların ön planda olduğu görüldü. Aynı zamanda israfı önlemeye yönelik yapılan konferanslar da gündemde yer aldı.
Verilere göre, geçen yıl en fazla gıda israfı yapan ülke İsviçre olarak görüldü. İsviçre’den sonra ilk 10’de yer alan diğer ülkeler sırasıyla Kanada, İngiltere, ABD, Fransa, Meksika, Almanya, Finlandiya, İtalya ve Belçika olarak kayıtlara geçti. En fazla gıda israfı yapan ilk 20 ülke arasında ise Türkiye yer almadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...