Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Kurum: İstanbul Boğazı'nı imara açma durumu söz konusu değil

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bakan Kurum: İstanbul Boğazı'nı imara açma durumu söz konusu değil

EKONOMİ Haberleri  / AA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Boğaziçi'nde imar yetkisine ilişkin, "Kimsenin elinden olmayan bir yetkisini alma durumu söz konusu değildir. Boğazımızı imara açma veya İBB'nin olmayan yetkilerini alma durumu söz konusu değildir." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gündemde olan İstanbul Boğazı'na ilişkin kanun tasarısı hakkında, “İstanbul Büyükşehir Belediye başkanının yetkisini almak gibi bir durum söz konusu değildir. Zaten şuanda yetki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında değildir. Bu yasaya ilişkin talepler uzun zamandır gelmekteydi. Boğazı imara açma veya İBB’nin olmayan yetkilerini alma söz konusu değildir” dedi.

Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 2. Uluslararası Sıfır Atık Zirvesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.2. Uluslararası sıfır atık zirvesini ‘yarınları kurtarmaya bugünden başla temasıyla gerçekleştirdiklerini aktaran bakan Kurum, “Bugün dünyamızı iklim değişikliği ve etkileri ile mücadele etmektedir. Dünyamızın hava sıcaklığının 3 derece artması buzulların erimesi, doğal kaynaklarımızın yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bir süreci yaşıyoruz. Türkiye olarak doğamıza çevremize en az zarar veren ülkelerden bir tanesiyiz. Tüm amacımız şehirlerimizdeki yaşam kalitesini yukarıya çekecek projeleri gerçekleştirmek. İnşallah 2023’e geldiğimizde marka şehirlerimizin sayısını arttıracak projelere hep birlikte imza atacağız” dedi.

“Türkiye’nin her yerinde kaçak yapılaşmayla mücadeleyi arttırarak devam edeceğiz”

İstanbul Boğaziçi’nin denetim ve imar yetkisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından alıp Cumhurbaşkanlığına bağlı bir heyete bağlamak istediniz şeklindeki soru üzerine “ Meclisimiz birçok konuda düzenleme yapmakta. Vatandaşlarımızdan gelen talepleri meclisimize iletiyoruz. Kanun yapma yetkisi meclistedir. Yapılan düzenlemelere baktığınızda hemen hepsi sahada vatandaşlara söz verdiğimiz, uma mülkiyet problemi, ama kaçak yapılaşmaya ilişkin mücadele konusunda kanunun yürürlüğe girdikten sonra yapılacak kaçak yapılara şerh konulması bu çok önemli. Bu yapıldıktan sonra yapılacak kaçak yapıların satılmayacağı konusunda tapuya şerh getirilecek. Aynı Bodrum’da yaptığımız gibi. Türkiye’nin her yerinde kaçak yapılaşmayla mücadeleyi arttırarak devam edeceğiz” dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...