Etteki zamları 90 bin tonla devlet frenledi

Etteki zamları 90 bin tonla  devlet frenledi

EKONOMİ Haberleri

Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından, fiyat düşüşünün sağlanması amacıyla 1 Kasım 2017’de başlatılan uygulama kapsamında, 81 ilde şubesi bulunan anlaşmalı marketlerde bugüne kadar yaklaşık 90 bin ton indirimli et satışı gerçekleştirildi.

ESK, bu uygulama ile kıymanın kilogramını 29 liradan, kuşbaşının kilogramını da 31 liradan satmaya başladı. Halen Türkiye’nin 81 ilinde satış noktası bulunan Şok ve Migros marketleri aracılığıyla tüketicilere kilogramı 32 liradan kıyma, 35 liradan da kuşbaşı satışı devam ediyor. Ürünler, yarım kiloluk ambalajlar içinde “Et ve Süt Kurumu” markasıyla satılıyor. İndirimli et satışı uygulamasının ardından diğer marketlerin de söz konusu ürünün fiyatlarında indirime gitmesiyle birlikte, iki yıl boyunca kıyma ve kuşbaşı fiyatlarında artışın önüne geçilmiş oldu. ESK Genel Müdürü Osman Uzun, “Tüketicilere uygun fiyata ve kaliteli kırmızı et ulaştırmaktan memnuniyet duyuyoruz. Fiyatlarda önemli artış yaşanmaması bizim için çok önemli” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...