Türkiye, Akdeniz’in en iyi kruvaziyer destinasyonu seçildi

Türkiye, Akdeniz’in en iyi  kruvaziyer destinasyonu seçildi

EKONOMİ Haberleri

Uluslararası kruvaziyer turizmindeki gelişmeleri takip eden önde gelen ABD merkezli yayın kuruluşu Porthole Cruise Magazine, Türkiye’yi Akdeniz’in en iyi kruvaziyer destinasyonu seçti. Okuyucularının oyları ile 1998’den bu yana gemi, liman, kruvaziyer şirketi, destinasyon gibi kategorilerde sektörün en iyilerini belirleyen yayın, sonuçları Kasım/Aralık 2019 sayısında ve porthole.com web sitesinde açıkladı.

Türkiye’ye gelen kruvaziyer turistlerin yüzde 62’sinin Kuşadası, Bodrum ve Antalya limanlarına geldiğini belirten Global Ports Holding (GPH) CEO’su Emre Sayın “Türkiye kruvaziyer turizminin tekrardan yükselişe geçmesi için devletimiz ile birlikte ciddi efor sarf ettiğimiz bu dönemde Türkiye’nin en iyi kruvaziyer destinasyonu seçilmesi bizi çok sevindirdi ve daha da motive etti” dedi. Katıldıkları uluslararası organizasyonlarda kruvaziyer şirketlerinin Türkiye’yi rotalarına eklemesi için başarılı çalışmalar yürüttüklerini belirten Sayın “Sektörün dünya çapında en önemli buluşma noktası, her yıl Miami’de düzenlenen Seatrade Cruise Global’dir. GPH olarak özellikle son üç yıldır bire bir görüşmeler ve etkinlikler ile bir bakıma Türkiye adına lobicilik yaptık. Bu yıl aynı zamanda Hamburg’da düzenlenen Avrupa’nın önemli sektörel buluşması Seatrade Europe’ta yoğun temaslar gerçekleştirdik. 2022 yılında ciddi bir yükseliş bekliyoruz” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...