İlk yerli rüzgâr türbini fabrikası gün sayıyor

İlk yerli rüzgâr türbini fabrikası  gün sayıyor

EKONOMİ Haberleri

Rüzgar enerjisi yatırımlarını 400 kat artıran Türkiye, yerli rüzgar türbini fabrikasını da açıyor.

Siemens Gamesa Üst Yöneticisi (CEO) Ebru Çiçekliyurt, Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) projesinin ilk türbin fabrikasının inşaatını İzmir Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde bitirdiklerini müjdeledi ve “Yerli ve ithal üretim ekipmanları fabrikamıza gelmiş ve yerleşmiş durumda. Kasım sonu itibarıyla bu fabrika üretime hazır hâle geliyor olacak” dedi.
Çiçekliyurt, İzmir’deki fabrikada üretilicek nasellerinyıllık 100 adet olarak planlandığını, bunun ise yaklaşık 500 megavat elektrik üretebilecek potansiyele karşılık geldiğini söyledi. Çiçekliyurt “Fabrikamız 40 bin metrekare bir yerleşkede bulunuyor ve projenin tamamlanmasıyla 500 kişilik bir istihdam sağlayacağımızı düşünüyoruz “ diye konuştu.
Çiçekliyurt, faaliyete geçecek fabrikanın Türkiye’de ilk ve tek olmasının yanı sıra nispeten yeni ve gelişmekte olan bir sektörün gerçek anlamda oluşmasına somut katkı sağlayacağını işaret etti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...