KOSGEB’den girişimcilere 50 bin TL kredi

KOSGEB’den girişimcilere 50 bin TL kredi

EKONOMİ Haberleri

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) KOBİ’lerin rekabet güçlerini artırmak amacıyla “KOBİ Finansman Destek Programı” hazırladı.

KOBİ’lerin üç yıl süreyle istedikleri zaman limitleri dâhilinde söz konusu destekten yararlanabileceklerini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken “Girişimciler, 12 aylık vadede sadece ana para ve 3,75 puanlık faiz veya kâr payı ödemesi yapacak, 18 aylık planlamada, faiz veya kâr payı oranı 4’e çıkacak” dedi. Palandöken, kredi üst limitinin 50 bin lira olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti: Girişimcilik eğitimi alan 70 bin kişi bu fırsatı iyi değerlendirmeli. Kredi de üst limit sadece girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya şehit yakını olması durumunda 70 bin liraya kadar çıkabilmektedir. Başvurular ise KOSGEB tarafından belirlenen 3’ü devlet bankası olmak üzere 10 bankadan birine yapılabilecek ve teminat sıkıntısı çeken KOBİ’ler Kredi Garanti Fonu’na başvurabilecekler.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...