'Güvenli gıda için yedi bin personel görev yapıyor'

'Güvenli gıda için yedi bin personel görev yapıyor'

EKONOMİ Haberleri

“Halkın sağlığıyla oynayana müsaade etmeyeceğiz” diyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “Denetimler kapsamında 50 binden fazla cezai işlem uyguladık” ifadesini kullandı

Sefa Bilgitekin ANKARA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “Gıda güvenliği konusunda yanlış yapana nefes aldırmayacağız” dedi. Bakan Pakdemirli önceki gün, TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyonunda gıda güvenliği konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Pakdemirli’nin konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

TAĞŞİŞ İFŞA EDİLECEK
∂ 2018’de 1 milyon 124 bin 918, 2019 yılında ise Ekim ayı itibarıyla 985 bin 188 adet gıda denetimi yapıldı.
∂ Yedi bin uzman personelle kontrol ve denetim ordusu oluşturuldu. 138 adet kamu ve özel laboratuvarda gıda analizi yapılıyor.
∂ Sağlıksız gıda üreten taklit ve tağşiş yapan gıda firmalarını kamuoyuna ifşa ediyoruz.
∂ İki bin 444 parti ürün taklit-tağşiş kapsamında, 372 parti ürün ise içerisinde bulunmaması gereken unsuralar nedeniyle ifşa edildi.
∂ 2023 yılında ithal et işini bitireceğim. 2022 de olabilir. Bugün itibarıyla benim bir ihtiyacım yok. Et ve Süt Kurumu ithal eder, bunun dışında kimsenin et ithal yetkisi yoktur.

MGK’DA SUNUM İSTİYORUZ
Bakan Pakdemirli, geçtiğimiz aylarda gıda güvenliği konusunun, Millî Güvenlik Kurulunda (MGK) yer almasını belirtmişti. Tarımın bir milli güvenlik meselesi olduğunu belirten Pakdemirli “MGK toplantılarından birinde biz de gıda güvenliği sunumu yapmak istiyoruz. Bunun da hazırlığını yapıyoruz. İhtiyaçlar hiyerarşisinde en başta gıda var” demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...