Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Devletten 62 milyon lira çoban desteği

Devletten 62 milyon lira  çoban desteği

EKONOMİ Haberleri

Tarım ve Orman Bakanlığı küçükbaş yetiştiriciliğinde önemli bir konu olan çoban istihdamının artırılması amacıyla eğitim ve destek projesi yürütülüyor.

Proje çerçevesinde verilen eğitimler neticesinde çobanların sertifika sahibi “sürü yöneticisi” olmalarıyla statülerinin iyileştirilmesi, sosyal güvence altına alınmaları, emeklilik ve sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri sağlanıyor. Söz konusu çalışmalarla, 2018’de 65 ilde sürü yöneticisi istihdam eden 5 bin 372 işletmeye 26,8 milyon lira, bu yıl 67 ilde 7 bin 39 işletmeye 35,2 milyon lira destek ödemesi yapıldı. Böylece çoban istihdamı sağlayan işletmelere toplam 62 milyon lira destek verildi. Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik 5 bin lira olan çoban istihdamı desteğinde hayvan sayısının bu sene 200’den 100 başa indirildiğini hatırlatarak, yetiştiricilerin büyük çoğunluğunun küçükbaş varlığının 100 baş civarında olduğunu söyledi. Çelik, küçükbaş hayvancılığın Türkiye’nin vazgeçilemez teminatı olduğunu belirterek “Daha fazla işletmenin çoban istihdamı desteği almasıyla küçükbaş hayvancılıkta Tarım Orman Şûrasında belirlenen hedeflere daha hızlı ulaşacağız. Verilen her destek üreticimizin problemlerini çözmeye yardımcı oluyor” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...