Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Savunmada en büyük ihracata imza atıldı

Düzenleyen:
Savunmada en büyük ihracata imza atıldı

EKONOMİ Haberleri

Askerî Fabrika ve Tersane İşletme AŞ (ASFAT), Türk savunma sanayiinin tek kalemdeki en büyük ihracatı olan ve 4 korvetin inşasını içeren Pakistan MİLGEM Projesi (PN MİLGEM) kapsamında, ASELSAN ve HAVELSAN ile savaş sistemleri tedariki ve entegrasyonuna yönelik sözleşme imzaladı.

Ankara’da düzenlenen törende konuşan Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar, “Türk mühendislerinin birikimini dünya denizleri ile buluşturacak olan bu gelişme, Türk savunma sanayii açısından tarihî bir dönüm noktasıdır” dedi. 
Projenin ana yüklenicisi ASFAT Genel Müdürü Esad Akgün de projenin, Türk mühendisinin uluslararası standartlarda hatta üzerinde tasarım ve üretim yaptığını ortaya koyması açısından önemli olduğunu söyledi.
PN MİLGEM İmza Töreni’ne, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları, Pakistan’ın askerî ve sivil yetkilileri, savunma sanayisi şirketlerinin temsilcileri de katıldı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...