Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aramco ilk gün Apple’ı geçti

Düzenleyen:
Aramco ilk gün Apple’ı geçti

EKONOMİ Haberleri

Suudi Arabistan’ın devlete ait petrol şirketi Saudi Aramco’nun hisseleri, halka açıldığı ilk işlem gününde yüzde 10 yükseldi.

1,7 trilyon dolar piyasa değeriyle halka açılan şirket böylece 1,88 trilyon dolar piyasa değerine ulaştı. Suud Krallığı’nın şirkete biçtiği 2 trilyon dolar piyasa değerinin ise yılbaşından önce aşılması bekleniyor. Aramco böylece Apple, Google ve Microsoft gibi devleri geçtiği gibi, dünyanın en büyük beş petrol şirketinin toplamından bile daha büyük bir piyasa değerine ulaşmış oldu. 
Suudi Arabistan’ın ulusal petrol şirketi Saudi Aramco, ilk halka arzının tamamlanmasının ardından bu sabah işlem görmeye başladı. Halka arz fiyatı 32 riyal ile pazarlama aralığının en üstünden belirlenen Aramco hisselerine Suudi yönetimi kâğıt üzerinde 2 trilyon dolar değer biçmişti. Bu rakam Wall Street uzmanları tarafından önce ‘yapay’ bulunsa da bilanço incelemesi ile dünyanın en karlı şirketlerinden biri olduğu kanısında birleşildiği için yatırımcılara ‘Al’ önerisi verilmişti.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...