Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Taşımada 12 milyar TL çöpe gidiyor

Düzenleyen:
Taşımada 12 milyar TL çöpe gidiyor

EKONOMİ Haberleri

Lojistik yönetimini uçtan uca dijitalleştiren TIRPORT, SSL Link ile yük sahiplerine sürecin her aşamasını canlı izleme imkanı veriyor.

Ülkemizin yıllık lojistik sektör büyüklüğü 300 milyar TL civarında. Türkiye’de 850 bine yakın kamyon var. Bunların yüzde 95’inin sahibi, bireysel kullanıcılar. Sadece yüzde 5’i lojistik firmalarının öz malı. Yollardaki kamyonların yüzde 10’unda daha araç takip sistemi bulunmuyor. Bu da hırsızlıktan gecikmeye, malların hasar görmesine kadar yaklaşık 12 milyar liralık zarara sebep oluyor. Unicorn olma potansiyeline sahip dünyadaki 20 startup arasında olan TIRPORT Pazarlama Direktörü Burcu Kale “Dünyada 7 bin startup arasında unicorn olma potansiyeline sahip ilk 20 arasına girdik, ülkemiz adına gururlandık. Biz Türkiye’deki yatırım şirketimiz AB Plus ile lojistik sektörüne dört sene önce yatırım yaptık ve teknolojilerimizin Avrupa ve Mena bölgesinde karşılık bulmasını sağladık. Bundan emindik” dedi. Sistem bir kamyona tanıtıldığında tıpkı uçaktaki gibi elektronik bir biniş kartı üretiliyor ve kamyonun ve yükün her adımı izlenebmiliyor. Trafikten dolayı yaşanabilecek aksiliklerden ise zamanında haberdar olmak mümkün oluyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...