Mücevherden 7,2 milyar dolar

Mücevherden  7,2 milyar dolar

EKONOMİ Haberleri

Mücevher İhracatçıları Birliği, 2019’a ait ihracat rakamlarını açıkladı. Buna göre sektör ihracatı, dâhilde işleme rejimi kapsamında gönderilen altınlarla birlikte 7,2 milyar dolar oldu. Böylece rekora imza atıldı.

Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Kamar “Geçen sene Suudi Arabistan’dan, Hong Kong’dan Miami’ye kadar dünyanın dört bir yanına giderek o bölgelerdeki mücevher alıcıları ile bir araya geldik. Yakalanan ivmenin artarak devam edebilmesi için dâhilde işleme rejimine ihtiyacımız var. Yani ihraç ürünleri üretmek için gerekli olan ithalata gümrük vergisi gibi muafiyetlerin önü açılmalı. Çünkü dünya ülkeleri bu sistemle Türkiye’ye kendi altınlarını göndererek, işlememizi ve tekrar kendilerine göndermemizi istiyor. Bunu her ülke ile işleme alabilirsek, 2020’de çok daha büyük ihracata imza atarız” dedi. 2019 yılında en çok ihracat yapılan beş ülke; İngiltere, BAE, ABD, Hong Kong ve İsviçre şeklinde sıralandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...