Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İhracatçıya indirimli faiz müjdesi

İhracatçıya indirimli faiz müjdesi

EKONOMİ Haberleri

Yüksek teknoloji üretip ihraç edenlerle KOBİ’ler için faiz müjdesi geldi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ihracatçıların Türk lirası kredilerini daha düşük maliyetlerle kullanabilmesine imkân tanıyacak yeni bir düzenlemeye gidildiğini belirterek “Bu kapsamda Türk Eximbank, KOBİ’lere ve yüksek teknoloji ürün üreten ihracatçılara kullandırdığı Türk lirası kredilerindeki faiz oranını yüzde 7,95 seviyesine indirdi” dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının politika faiz oranlarındaki indiriminin yurt içi piyasalarda finansal ve ekonomik atmosferde olumlu etki yaptığını dile getiren Pekcan “Geçtiğimiz yıl haziran ayında yüzde 17,60 olan Türk Eximbank Türk lirası kredi faiz oranlarının yüzde 7,95 seviyesine düşmesi ihracatçılarımızın finansman maliyetlerini daha da aşağı çekecek” ifadesini kullandı. Türk Eximbank geçen yıl ihracatçılara 44,1 milyar dolar finansman desteği sağlamıştı. Bu yıl tutarın artırılması hedefleniyor.

Avokadoda hedef 20 ülkeye ihracat
Turizmin gözde beldelerinden Alanya, tropikal meyve üretimiyle de adından söz ettiriyor. İlçede 35 milyon adet avokado üretilip 15 ülkeye ihraç edildi. Hedef 70 milyon üretim, 20 ülkeye ihracat. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgâr “Yeni ürünler denemeyi seviyoruz. Bu sayede tropikal meyve merkezi olduk. Bunu geliştireceğiz” dedi.

Banttan inen 100 araçtan 89’u ihracata
Kocaeli’de geçen yıl üretim bandından çıkan her 100 araçtan 89’u yurt dışına ihraç edildi. Ford Otosan üretim ve ihracatta liderliği sürdürürken, Hyundai ikinci, Honda üçüncü, Anadolu Isuzu dördüncü sırayı aldı.

110 ülkeye bisiklet ve motosiklet sattık
Türkiye’den 2019’da 110 ülkeye iki tekerlekli taşıt (bisiklet, mopet ve motosiklet) ihraç edildi. Bu üründe ihracat yüzde 37 arttı ve 63 milyon 802 bin dolara ulaştı. En yüksek ihracat Finlandiya’ya gerçekleşti. Bu ülkeye dış satım yüzde 47 artarak 9,6 milyon dolara çıktı. İkinci Almanya’ya 12 milyon 968 bin dolarlık 2 tekerlekli araç satıldı. Bu iki ülkeye ihracat toplam dış satımın yüzde 42’sini oluştururken, Yunanistan’a yapılan ihracat ise yüzde 92 arttı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...