İnşaat sektörüne olan güven ocak ayında yükseldi

İnşaat sektörüne olan güven ocak ayında yükseldi

EKONOMİ Haberleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 Ocak ayı Sektörel Güven Endeksleri'ni açıkladı. Buna göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Ocak ayında bir önceki aya göre; hizmet ve perakende ticaret sektörlerinde yüzde 2,2, inşaat sektöründe ise yüzde 14,6 arttı.

NECMİ ÇİÇEKÇİ

Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi bir önceki ayda 68,9 iken, Ocak ayında yüzde 14,6 oranında artarak 78,9 değerini aldı. İnşaat sektöründe bir önceki aya göre, gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi endeksi yüzde 4,6 artarak 93,3 oldu. Alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi endeksi ise yüzde 33 artışla 64,6 değerini aldı.
İnşaat sektöründe Ocak ayında girişimlerin yüzde 32'si faaliyetleri kısıtlayan herhangi bir faktörün olmadığını, yüzde 68'i ise faaliyetlerini kısıtlayan en az bir temel faktör bulunduğunu belirtti. İnşaat sektöründe faaliyetleri kısıtlayan en önemli temel faktörlerden; "finansman sorunları" Aralık ayında yüzde 44,4 iken Ocak ayında yüzde 48,5, "talep yetersizliği" Aralık ayında yüzde 43,3 iken Ocak ayında yüzde 36,1 ve "hava şartları" Aralık ayında yüzde 7,9 iken Ocak ayında yüzde 15,5 oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...