‘1.000 Çiftçi 1.000 Bereket’te ikinci dönem başlıyor

Düzenleyen:
‘1.000 Çiftçi 1.000 Bereket’te  ikinci dönem başlıyor

EKONOMİ Haberleri

Cargill Türkiye’nin çiftçileri sürdürülebilir tarım uygulamaları konusunda desteklemek, verimlilik ve kazançlarını artırmak, tarımda sosyal ve dijital bir dönüşüm başlatmak hedefiyle hayata geçirdiği ‘1.000 Çiftçi 1.000 Bereket’ programı ilk yılını tamamladı.

Ekonomi Servisi - Üç sezona yayılması planlanan programın ilk yılında, Mersin, Adana, Konya, Karaman, Manisa ve İzmir olmak üzere toplam altı ilde mısır tarımı yapan 1.072 mısır üreticisine ulaşılırken, programın ikinci fazına ayçiçek üreticisi de dâhil olacak. Program ile mısır üretiminde verimliliği artırdıklarını belirten Cargill Gıda Orta Doğu, Türkiye & Afrika Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tarakçıoğlu “İlk yılın sonunda programa katılarak tüm önerileri uygulayan çiftçilerimizin verimi yüzde 21 oranında arttı. Cargill olarak bu projeye yatırdığımız her 1 TL’nin, 2,53 TL değerinde sosyal getirisi oldu” dedi. Tarakçıoğlu, yeni dönemle ilgili olarak ise şu bilgileri verdi: Daha fazla çiftçiye bir araya geleceğiz. Uydu destek masası kurup, Uydudan Tarla Sağlığı Takibi uygulamasını daha etkin kullanacağız. Ayrıca tarımda sıfır atık yönetimine geçeceğiz.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...