Çin’le ticaret savaşı Türk tekstiline yarayacak

Düzenleyen:
Çin’le ticaret savaşı Türk tekstiline yarayacak

EKONOMİ Haberleri

Yüksek vergi oranlarıyla tekstil ve hazır giyimde korumacı bir politika izleyen ABD’nin Çin ürünlerine yüzde 25’e varan oranlarda İlave Gümrük Vergisi uygulayacağını açıklamasıyla Türk ürünlerinin rekabet avantajı elde edeceği yeni dönem başlamış oldu.

Bu kapsamda ABD’de düzenlenen Premiere Vision Sport Fuarı’na beş Türk firmasıyla çıkarma yapan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği, Türk tekstil ürünlerinin spor alanında sunduğu yenilikleri başta ABD’li yatırımcılar olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen sektör profesyonelleriyle paylaştı. Dünya tekstil ithalatında 13,2 milyar dolarla üçüncü sırada yer alan ABD, en çok ithalatı Çin, Güney Kore ve Kanada’dan gerçekleştiriyor. Türkiye, 340 milyon dolarlık tekstil ürünü ihracatıyla ABD pazarından yüzde 2,7’lik pay alıyor.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...