Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Delta Havayolları ikinci çeyrek cirosu için yüzde 80 düşüş bekliyor

Delta Havayolları ikinci çeyrek cirosu için yüzde 80 düşüş bekliyor

EKONOMİ Haberleri

ABD'nin önde gelen uluslararası hava yolları firmalarından Delta Havayolları'nın İcra Kurulu Başkanı Ed Bastian, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının seyahat talebini azaltması nedeniyle, şirketin cirosunun bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 80 düşmesinin beklendiğini bildirdi.

Bastian, yaptığı açıklamada, Kovid-19 nedeniyle dünya tarihinin en büyük ekonomik zorluğuyla karşı karşıya olunduğuna dikkati çekti.

Şirketin gelir görünümünün seyahat talebindeki azalmayla kötüleşmeye devam ettiğini vurgulayan Bastian, "Haziran çeyreğinde gelirlerin geçen yıla göre 10 milyar dolar azalacağını tahmin ediyoruz, bu yüzde 80'lik bir düşüşe eşit." değerlendirmesinde bulundu.

Bastian, virüsün genel ekonomide neden olduğu hasar göz önüne alındığında, salgının kontrol altına alınmasının ardından toparlanmanın uzun zaman alacağını ifade etti.

Şirketin gönüllü olarak ücretsiz izin alan 13 bin çalışanına teşekkür eden Bastian, bunun şirketi desteklemeye yönelik yapılabilecek en önemli şey olduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...