Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Koronavirüs ile ilgili 4.000 alan adı alındı

Düzenleyen:
Koronavirüs ile ilgili 4.000 alan adı alındı

EKONOMİ Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, koronavirüsle ilgili alınan dört bine yakın alan adı alındığını belirterek kullanıcıları dolandırıcılığa karşı uyardı.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisinin, Twitter sayfasından yapılan paylaşımda alan adlarının yüzde 8'inin zararlı içerik barındırdığı belirtilerek "Zararlı internet siteleri üzerinden oltalama tekniğiyle şahsi bilgiler çalınıyor. Bu sitelere ve kısa mesajla iletilen bağlantılara dikkat edin. Sadece resmî kaynakları takip ederek tedbirinizi alın" ifadeleri kullanıldı.

BDDK DA İKAZ ETTİ
Öte yandan dolandırıcılara karşı bir uyarı da Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (BDDK) geldi. Son günlerde kurumun adının kullanılarak vatandaşların kişisel verileri ve kart bilgilerini ele geçirmeye çalışanların çoğaldığı yönünde ihbar ve şikâyetler aldıklarını açıklayan BDDK "Yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçilmesini için vatandaşlarımızın benzer bir durumla karşılaşması hâlinde kurumumuzun resmî internet sitesinde yer alan 'iletişim' sekmesi altındaki 'e-Şikâyet' bölümünden (https://ebulten.bddk.org.tr/esikayet/) ekran görüntüsü ve varsa diğer belgeler ile birlikte ihbarda bulunması önem arz etmektedir" denildi. Kurum, ayrıca dolandırıcılık girişimlerine karşı Cumhuriyet Başsavcılıklarına başvuruda bulundu.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...