Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Market fiyatlarına kâr sınırı çözümü

Market fiyatlarına kâr sınırı çözümü

EKONOMİ Haberleri

Son bir ayda kuru gıda ve manav ürünlerinde ortalama fiyat artışı yüzde 20'yi geçti. Tüketici dernekleri; imalatçı, toptancı ve perakendecilerin satış fiyatlarına kâr oranı sınırı istedi.

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile ramazan ayının aynı döneme rastlamasının fiyat istismarlarını beraberinde getirdiğini belirterek "Bunun sonucunda tüketiciler mağdur ediliyor, gıda başta olmak üzere diğer temel ihtiyaçlarına erişmekte zorlanıyorlar" dedi. Fiyat istismarının önüne geçilebilmesi için yasal düzenleme yapılması gerektiğini vurgulayan Çakar, şunları kaydetti: Özellikle, tarımsal ürünler ve gıda başta olmak üzere, temizlik ürünleri, kişisel bakım ürünleri ve diğer tüm tüketim mallarının fiyatlarında yasal düzenleme yapılması soruna kalıcı çözüm getirecek. Yapılacak yasal düzenlemeyle imalatçı, toptancı ve perakendecilerin satış fiyatlarına bir kıstas, bir sınırlama yani belli bir kâr oranı getirilmeli. İstismar edilen serbest fiyat uygulamasına son verilmeli, bu konuda daha sıkı denetimler gerçekleştirilmeli. Fiyat istismarcılarına verilen cezalar da caydırıcı olmalı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...