Kargo ücretlerine yapılan 3-5 kat artış durdurulsun

Kargo ücretlerine yapılan 3-5 kat artış durdurulsun

EKONOMİ Haberleri

Bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını, tıbbi cihaz sektörünü de etkiledi. Tıbbi Cihaz Sektör Platformu, dışa bağımlı olan medikal sarf ve tıbbi cihaz tedarikinin son gelişmelerden çok olumsuz etkilendiğini açıkladı.

Tıbbi cihazların Türkiye’ye getirilmesinde farklı lojistik sıkıntılar yaşandığı belirtilerek navlun ücretlerinin maliyetleri artırdığı, hava yolu taşıma ücretlerinin de salgın öncesine göre üç beş kat arttığı ifade edildi. Platform adına yapılan açıklamada şunlar ifade edildi: Özellikle bu dönemde THY uçak kargo filosunun süratle atırılması, kargo ücretlerine yapılan üç beş kat artışın durdurularak fiyatların kriz öncesine çekilmesi sektörümüzü rahatlatacaktır. Tıbbi cihaz sektörünün sağlık hizmetlerine kesintisiz devam edilebilmesinin önündeki en büyük engellerden biri de kamu ve üniversite hastaneleri tarafından satın alınan tıbbi cihazların ödeme vadelerindeki belirsizliktir. Hem ödemedeki bu belirsizlik hem de finansal kaynaklara ulaşma imkanının giderek azalması, tıbbi cihaz sektörünü içinden çıkılmaz bir darboğaza sokmaktadır.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...