Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Vodafone'dan 1,7 milyar lira yatırım

Vodafone'dan 1,7 milyar lira yatırım

EKONOMİ Haberleri

Vodafone Türkiye'ye yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Son bir yılda toplam 1,7 milyar liralık yatırım yapan Vodafone'un bugüne kadar Türkiye'ye yaptığı yatırımlar 24 milyar TL’ye ulaştı.

Vodafone'un mobil müşteri sayısı 2019-20 mali yıl sonu itibarıyla 23,5 milyon olurken, şirketin 4.5G müşteri sayısı 17,5 milyona yükseldi. Türkiye’nin 81 ilinde 20 bini aşkın 4.5G iletişim noktası ile hizmet veren Vodafone, böylece 4.5G’de en geniş kapsamaya sahip operatör olmayı sürdürdü.
Vodafone Türkiye’nin sabit genişbantta büyümesi devam etti. Şirket, bu mali yılda bir önceki yıla kıyasla 174 bin müşteri kazanarak toplam 1,1 milyon müşteriye ulaştı. Ayrıca Vodafone’un “Vodafone Yanımda”, Online Self Servis ve Vodafone TV uygulamaları gibi dijital kanallarını kullanan aylık aktif müşteri sayısı 16 milyonu aştı. Vodafone Türkiye müşterilerinin toplam mobil data kullanımı yüzde 41,2 artış gösterirken kişi başı aylık mobil data kullanımı da 6,2 GB olarak gerçekleşti. 2019-20 mali yılı sonuçlarını değerlendiren Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan “Yatırımlarımızın yüzde 99’unu teknoloji yatırımları oluşturuyor. Geleceğe duyduğumuz güvenle yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...