Kurban derisi yanlış kesimle zarar görüyor

Düzenleyen:
Kurban derisi  yanlış kesimle zarar görüyor

EKONOMİ Haberleri

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, deri sanayisinin her yıl 6 milyon büyükbaş ve 60 milyon küçükbaşın ham derisine ihtiyaç duyduğunu belirterek, bu yıl hava sıcaklıkları da göz önünde bulundurularak, kurban derilerinin zamanında tuzlanması gerektiğini ifade etti.

Palandöken, kurbanlıkların kesiminin doğru şekilde yapılmasının önemine işaret ederek "Her bayramda kör bıçak kullanımı nedeniyle derilere zarar veriliyor. Kalitesiz ve ucuz bıçaklarla, yanlış kesim teknikleriyle kurbanlıklar heba edilmemeli. Kurbanlıklar işin ehli, güvenilir ve bilinir kasaplara emanet edilmeli. Ülke genelinde 100 bini aşkın kasap esnafımız,  gerekli tüm hijyen tedbirlerini alarak kurban kesmek için hazırlıklarını tamamladı. Vatandaşlarımız hem olası kazalardan korunmalı hem de pandemi döneminde çeşitli kazalara meydan vererek hastanelerimizi gereksiz yere işgal etmemeli" dedi. 

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...