Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Market satışları normale döndü

Düzenleyen:
Market satışları normale döndü

EKONOMİ Haberleri

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Ömer Düzgün, normalleşme adımlarının atılmasıyla birlikte satışların yaz ayı normallerine döndüğünü söyledi.

Sosyal izolasyon ve normalleşme sürecindeki altı aylık satışları değerlendirerek, vatandaşların market arabalarında en çok tercih ettiği ürünleri sıralayan Düzgün, sosyal izolasyon sürecinde market alışverişlerinin yüzde 50 artış gösterdiğini, normalleşme süreciyle birlikte haziran ayından itibaren satışların da normalleşme trendine girdiğini belirtti. Düzgün, Kurban Bayramı sürecinde satışların yüzde 30 arttığını, ağustos ayında ise satışların normal seyrine döndüğünü belirtti. Düzgün "İnsanlarımız et, yumurta tüketmeyi, yaz döneminde karpuz-peynir, sebze ve meyve tüketmeyi seviyor" açıklaması yaptı. Marketlerde bulaşma riskine karşı bütün tedbirleri aldıklarını söyleyen Düzgün, haziran başına kadar en çok satılan 10 ürünün bakliyat, bulaşık temizlik ürünleri, yüzey temizleyicileri, kağıt ürünleri, kişisel hijyen, makarna, sıvı-katı sabun, un, yağ ve sebze-meyve olarak sıralarken, ağustos ayında bu ürünlerin normal seyrine girdiğine dikkat çekti ve “tedbirleri gevşetmeyelim” diyerek hijyen ürünlerinde düşen satışlara dikkat çekti.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...