Türk uydularını 2,2 milyar liraya sigortaladı

Düzenleyen:
Türk uydularını 2,2 milyar liraya sigortaladı

EKONOMİ Haberleri

Türkiye Sigorta, hizmetlerini uzaya taşıdı. Türkiye Sigorta ve Türksat arasındaki iş birliği kapsamında toplam değeri 280 milyon doları aşan millî haberleşme uyduları ‘Türksat 3A’, ‘Türksat 4A’ ve ‘Türksat 4B’ bir yıl boyunca 2 milyar 225 milyon liraya sigortalandı.

Düzenlenen ‘Yörüngedeki Uydu Operasyon Sigorta Poliçesi’, yangın ve ek teminatlarını içermesinin yanı sıra göktaşı çarpması, yörüngeden çıkma ve çarpışma gibi risklere karşı da teminat sunuyor.

Türkiye Sigorta icra Kurulu Başkanı Atilla Benli, Türkiye'nin uzayda uydu sahibi 30 ülkeden biri olduğunu belirterek "Biliyorsunuz; Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfi Sakarya Gaz Sahası'ndaki Tuna-1 kuyusunda yapıldı. Biz de Türkiye Sigorta olarak ilk poliçemizi Tuna-1 kuyusunun sigortalanması kapsamında düzenlemiş ve yerli ve millî yatırımlara teminat vermeyi sürdürerek; daha güçlü bir geleceğin inşası yönünde Türkiye’nin kararlı duruşunda, Türkiye Sigorta olarak yerimizi alacağımızı belirtmiştik. Bugün, bu yönde öncü bir adım daha atmanın mutluluğunu yaşıyor; Türkiye’nin değerlerini uzayda da güvence almanın gururunu taşıyoruz" dedi. 

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...