Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Perakende satış hacmi arttı

/ Kaynak: AA
Perakende satış hacmi arttı

Ekonomi Haberleri  / AA

Perakende satış hacmi, temmuzda bir önceki aya göre yüzde 3,1 arttı

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 3,1 oranında arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılı temmuz ayı Perakende Satış Hacim Endeksini açıkladı. Buna göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, temmuzda bir önceki aya göre yüzde 3,1 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 3, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 5 artarken, otomotiv yakıtı satışları yüzde 0,3 azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış
hacmi ise aynı ayda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,2 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 5,7, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 6,2 artarken, otomotiv yakıtı satışları yüzde 6,9 azaldı.
- Perakende ciro arttı
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro ise temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 4,1 artarken, gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 4,4, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 4,8 ve otomotiv yakıtı satışları da yüzde 2,6 arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro, temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10,5 arttı. Bu ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 17,6, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 8,1 ve otomotiv yakıtı satışları yüzde 8 yükseldi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...