Fiyat şişti, ikinci el piyasası 'stop' etti

Fiyat şişti, ikinci el piyasası 'stop' etti

EKONOMİ Haberleri

İkinci el otomobil fiyatlarında oluşan balon satışları da vurmaya başladı. Piyasada, iki üç ay öncesine göre hissedilir bir durgunluk yaşanıyor. Bu etkiyle fiyatlarda da gerileme yaşandı.

Galerici Abdullah Çelik “Her yıl kış mevsiminde durgunluk yaşanıyor. Ancak bu yıl fiyatlar şişmişti. Araba fiyatları piyasa değerinin çok üzerinde seyrediyor. Kayıt dışı oto alım-satım yapanların da bunda etkisi çok. Şu an beklemedeyiz. Fiyatlarda ufak da olsa bir geri gelme oldu" dedi. Galerici Rıfat Bilgili de “Daha düşük fiyata satılan arabaları, yüksek bir fiyatla 'opsiyonlandı' diye gösterip, piyasayı tırmandırdılar. 50 bin TL’lik araba 100 bin TL olmuştu. Şimdi yüzde 10-20 civarında bir gerileme yaşandı. Son zamanda galericilerden çok, 'memurdan, doktordan, öğretmenden araba' diye ilanlar çoğaldı. Bunlar şu anda bitti. Gerçek alıcı-satıcılar ortaya çıktı. Yine de iyi bir araba için 100 bin TL’nin gözden çıkarılması gerekiyor" diye konuştu. Galerici Cihat Keskin ise şunları söyledi: İkinci el otomobillerin fiyatının yükselmesi, piyasada gayriresmi olarak araba satılmaya çalışılmasıdır. Bunlar kafalarına göre internet sitelerine fiyat yazıyorlar. Bu da suni bir piyasa oluşturuyor. Devletimizin bunun önüne geçmesi lazım. İnsanlar istediği fiyata, istediği siteye ilan verdiği sürece piyasa yükselir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...