Kuraklığa karşı 100 yer altı barajı

Düzenleyen:
Kuraklığa karşı 100 yer altı barajı

EKONOMİ Haberleri

Yer altı barajları kuraklığa çare olacak. "Yer Altı Suyu Suni Besleme ve Yer Altı Barajları Eylem Planı" ile 2023 yılına kadar 1 milyarlık yatırımla 100'ün üzerinde yer altı barajı inşa edilecek. Proje dâhilinde 40 milyon metreküp su ile 600 bin kişinin ihtiyacı karşılanacak. Yer altı barajlarıyla ayrıca 60 bin dekar arazinin sulanması ve 45 milyon lira gelir artışı tahmin ediliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) öncülüğünde yürütülen projeyle 2020 sonuna kadar 19 iş tamamlanırken bu projeler, Çankırı'da üç, Konya, Manisa ve Bursa'da ikişer adet olmak üzere, İzmir, Eskişehir, Antalya, Kütahya, Balıkesir, Nevşehir, Kayseri, Niğde, Malatya ve Kayseri'de hayata geçirildi. Bu ay altı yer altı barajı daha tamamlanacak ve böylece tamamlanmış proje sayısı 25'e ulaşacak.  

2023 senesinin sonuna kadar yapılması planlanan projelerin şehir bazında dağılımı ise şöyle: Adana (3 adet), Adıyaman (1 adet), Afyonkarahisar (4 adet), Amasya (1 adet), Ankara (4 adet), Antalya (5 adet), Ardahan (1 adet), Artvin (4 adet), Aydın (6 adet), Balıkesir (2 adet), Bartın (1 adet), Bayburt (1 adet), Burdur (1 adet), Bursa (4 adet), Çanakkale (2 adet) Çankırı (3 adet), Denizli (4 adet), Diyarbakır (2 adet), Elâzığ (5 adet), Erzincan (1 adet), Erzurum (3 adet), Eskişehir (2 adet), Hatay (1 adet), Isparta (1 adet), Kahramanmaraş (1 adet), Karabük (1 adet), Karaman (1 adet), Kars (1 adet), Kastamonu (1 adet), Kayseri (4 adet), Konya (5 adet), Kütahya ( 2 adet), Malatya (3 adet), Manisa (3 adet), Muğla (1 adet), Nevşehir (1 adet), Niğde (1 adet), Osmaniye (1 adet), Samsun (3 adet), Sinop (1 adet), Sivas (1 adet), Şanlıurfa (1 adet), Tekirdağ (1 adet), Trabzon (1 adet), Tokat (1 adet), Uşak (1 adet), Van (1 adet) ve Yalova (1 adet)

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...