Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

IBAN'sız 24 saat para gönderme başladı

IBAN'sız 24 saat para gönderme başladı

EKONOMİ Haberleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bünyesinde geliştirilen yeni nesil 7 gün 24 saat anlık perakende ödeme uygulaması Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) Sistemi, bankalarla sürdürülen pilot testlerin tamamlanmasının ardından kullanıma açıldı.

FAST Sistemi ile elektronik ödemelerin sisteme kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası (TCKN), telefon numarası ve e-Posta adresi ile kolay ve pratik bir şekilde başlatılmasını sağlayan Kolay Adresleme Sistemi'nin de kullanıma sunulduğu belirtildi. Şimdilik FAST sisteminde gönderme limiti 50 lira olacak. Daha sonra bu limit kullanım yaygınlığına göre kademeli şekilde artırılarak 1.000 liraya kadar yükseltilecek. 7 gün 24 saat aralıksız hizmet verecek sistemle, IBAN numarasına gerek olmaksızın cep telefonu numarası, T.C. kimlik numarası, vergi kimlik numarası, pasaport ve e-Posta bilgilerini kullanarak para transferlerini gerçekleştirebilecek. Türkiye'deki hemen hemen tüm bankalar sistemi uygulamaya başladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...