'Esnafa 'ayağa kalk kredisi' verilsin, kredi borcu faizsiz ötelensin'

'Esnafa 'ayağa kalk kredisi' verilsin, kredi borcu faizsiz ötelensin'

EKONOMİ Haberleri

Normalleşme süreci mart ayında kademeli olarak başlıyor. Bazı sektörlerde açılıştan önce hazırlık yapılması gerektiğini ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafı ayağa kaldıracak faizsiz kredi desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Palandöken "Bir yıldır esnafın elindeki avucundaki bitti. Esnaf uzun süredir de borçlandı. Borçlar tekrar yapılandırıldı. Bu borçların vadesi geliyor. Yani esnaf dükkânını açar açmaz bir borç yığınıyla karşılaşacak. Bunun için esnafı ayağa kaldıracak faizsiz kredi desteğine ihtiyaç var. Esnafa "ayağa kalk kredisi" verilmeli. Tüm kredi borçları, doğrudan faizsiz olarak 2022'ye ötelenmeli"  dedi. Pandemi döneminde esnafta otokontrol mekanizmasının geliştiğine dikkat çeken Palandöken, kademeli normalleşme döneminde mesafe ve hijyen kurallarına uyarak bulaşıcılığın tekrar yaygınlaşmasının önlenmesi gerektiğini vurguladı. Vatandaşların rahat rahat ihtiyaçlarını giderebileceği ortamların oluşturularak esnafın mağduriyetinin önlenebileceğini bildiren Palandöken, bu durumun istihdamı ve devletin gelirini de artacağını kaydetti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...