Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Üç küçük daire için bir otopark

Üç küçük daire için bir otopark

EKONOMİ Haberleri

Yeni Otopark Yönetmeliği, Resmî Gazete’de yayınlanmak üzere Cumhurbaşkanlığına gönderildi.

 31.03.2021 tarihinde yürürlüğe girecek yönetmelikte şu detaylar yer alıyor:
¥  Her daire için en az 1 otopark zorunluluğu olmayacak. 80 metrekareden küçük her 3 daire için en az 1 otopark, 80-120  arası her 2 daire için en az 1 otopark, 120-180 arası her daire için en az 1 otopark ve 180 metrekare üzeri her daire için 2 otopark hükmü getirildi.
¥  Dükkân, mağaza ve banka gibi fonksiyonlarda her 40 metrekare için 1, ofis binalarında da her 50 metrekare için 1 araçlık otopark olacak.
¥  Otoparkın bina bodrumunda olması zorunluluğu kaldırıldı. Talebe göre parselin bahçesinde veya bahçelerin altında olabilecek.
¥  250 metrekareden küçük parsellerde, ihtiyacın yarısının parselde karşılanması kaydıyla, zorunlu otopark adedi yüzde 50 azaltılıyor.
¥  Komşu parsellerin anlaşması hâlinde, bitişik bahçelerin arasındaki duvar kaldırılmak suretiyle ortak otopark imkânı getiriliyor.
¥  Otopark yapamayan yapılar, başka bir binadan, arsadan ya da varsa ticari otoparktan, tapuya şerh konmak suretiyle yer temin edebilecek.
¥  Otopark bedelinin yüzde 25’i ruhsat aşamasında, kalanı 18 ayda ve taksitle ödenebilecek.
¥  Elektrikli araçlara da  belli oranlarda yer verilecek.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Eğer parselinde vatandaş otoparkını yapamıyorsa belediyeye bununla ilgili ücretini yatırıyor. İlçe belediyelerimiz de 3 yıl içerisinde bölge otoparklarını yapacaklar" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...