MÜSİAD Genel Başkanı Kaan: Türkiye stoklarını artırmalı

MÜSİAD Genel Başkanı Kaan: Türkiye stoklarını artırmalı

EKONOMİ Haberleri

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Covid-19 salgını sürecinde ekonomik büyümeye dikkat çekerek, Türkiye ekonomisinin 2021'de yüzde 5,5-6 oranında büyüyeceğini düşündüklerini bildirdi.

Kaan, şöyle konuştu: Çin, salgına rağmen dur durak bilmeden üretim hacmini daraltmadı ve izole üretim üslerinde salgın sonrası dünya için üretmeye, yeniden hem tedarik hem de lojistik ağları anlamında monopol güç olma özelliğini geri kazanma savaşına girdi. Şimdi görüyoruz ki bu durumdan kârlı çıkacağı gözüküyor. Türkiye de Çin'in ardından en çok büyüme kaydeden ikinci ülke olmuştur. Bu zorlu süreci en hafif hasarla atlatan ülkelerin başında yer aldık. Biz de üçüncü dalga ile karşı karşıya kalmamız halinde yeniden yaşayacağımız muhtemel sermaye kaybının telafisi için, aynen Çin'in yaptığı gibi belli bölgelerde dur durak bilmeden üretime devam etmeli ve stoklarımızı artırma yoluna gitmeliyiz. Bu da elbette güvenli ve her aşaması düşünülmüş üretim üsleri kurmak mantığından geçmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...