Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ankara-Sivas ve Konya-Karaman YHT haziranda

Ankara-Sivas ve Konya-Karaman YHT haziranda

EKONOMİ Haberleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, demir yollarını yeniden devlet politikası hâline getirdiklerini belirterek “Haziran ayı itibarıyla bütün vatandaşlarımızı Ankara-Sivas ve Konya-Karaman YHT hattı ile buluşturmuş olacağız” dedi.

Bölge Müdürleri Toplantısında konuşan Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’yi baştan başa kuşatan konforlu ve emniyetli yolları yaparken, aynı zamanda ülkenin dünyayla bağlarını güçlendirdiklerini bildirdi. Yatırımların etkisiyle yıllık ortalama 1 milyon 20 bin kişilik istihdam imkânı doğduğunu anlatan Karaismailoğlu, ulaşım ve haberleşme alanında yatırımlara hızla devam edeceklerini belirtti.

KANAL İSTANBUL İHALESİ
Son dönemde gündemde olan dev projelere de değinen Karaismailoğlu, “Dünyada yük trafiğinin yüzde 90’a yakını deniz yollarınca karşılanıyor. Yük giderek artmakta, dünya ticareti çok merkezli hâl almaktadır. Bu durum karşısında ülkelerin yüklerini Karadeniz’e indirip, güneye ve Orta Koridor’a aktarma çabalarını takip ediyoruz. İstanbul Boğazı keskin dönüşleri, dip akıntıları ve yoğun trafiği yüzünden yönetilmesi zor bir su yoludur. Bugün yaklaşık 14 saat olan bekleme süreleri, ileriki yıllarda 48 saatlere varacak. Bu da küresel ticaret akışını olumsuz yönde etkileyecek etkendir. Kanal İstanbul ise gemi geçişi için ideal bir su yolu olarak projelendirilmiştir. Proje çalışmaları, imar planları tamamlanmıştır. İhale hazırlıkları devam etmektedir. Çok yakın bir zamanda projeye başlayacağız” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...