Söğüt’teki altını ülkeye kazandıracak iş birliği

Söğüt’teki altını ülkeye kazandıracak iş birliği

EKONOMİ Haberleri

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki GÜBRETAŞ Maden Yatırımları AŞ ile Ziraat Bankası arasında, Söğüt Altın Madeni Projesi’ndeki altın kaynağının ülke ekonomisine kazandırılması için iş birliği ve kredi sözleşmesi yapıldı.

GÜBRETAŞ Maden Yatırımları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz “Bu sene kullanılmak üzere 135 milyon dolarlık bir limit tahsisi olmuştu. Söğüt Altın Madeni Sahası’nın işletilmesi, yatırımların yapılması noktasında finansman ihtiyacını Ziraat Bankası öncülüğünde temin etmek için iş birliğine girmiş olacağız” dedi. Poyraz, söz konusu altın madeninde 450 milyon dolarlık yatırım öngördükleri bilgisini vererek “Yıllık 6-7 ton civarında altın üretmeyi planlıyoruz” diye konuştu. Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar da projenin cari dengeye ve istihdama olumlu katkı sağlayacağını dile getirerek “Projenin tamamında yer almak üzere planlamamızı yaptık” ifadelerini kullandı.

1,33 milyar $’lık sendikasyon
Ziraat Bankası geçen yıl sağladığı 1 yıl vadeli 1,1 milyar dolar büyüklüğündeki sendikasyon kredisini bu yıl yüzde 125 çevirme oranıyla yeniledi. 1,33 milyar dolar büyüklüğündeki 367 gün vadeli kredi 45 bankanın iştirakiyle sağlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...