Mağaza ve dükkânlar 17.30'da kapanacak

Mağaza ve dükkânlar 17.30'da kapanacak

EKONOMİ Haberleri

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İçişleri Bakanlığının "Kısmi Kapanma" konulu genelgesi doğrultusunda; kentteki AVM ve zincir marketlerin 17.30'da, Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı'nın 17.00'de faaliyetlerini sonlandıracağını, ramazan ayı boyunca Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve sanayi tesislerinde ise 1. vardiyanın 17.00'de bitirileceğini duyurdu.

Vatandaşlara "Saat 19.00'da evlerimizde olalım" çağrısında bulunan Vali Yerlikaya; sokağa çıkma kısıtlamalarına uyulması, trafik yoğunluğunun azalması, toplu taşıma araçlarındaki kalabalığın önüne geçilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarında da mesai saatlerinin 10.00-16.00 olarak düzenlendiğini hatırlattı. Yerlikaya, özel sektör temsilcilerinin de çalışanlarının saat 19.00'da evlerinde olabilmesi için fedakârca bir tutum sergilediğini ve iş yerlerinin kapanış saatlerini geriye çektiğini bildirdi. İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç de, İstanbul'da tüm mağaza ve dükkânların 17.30'da kapanacağını bildirerek "Bu sayede mesai çıkışından sonra sokağa çıkış yasağı öncesi alışveriş için makul bir süre sağlanmıştır. Pandemiyi beraber yeneceğiz" şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...