'40 saatin altına düştük kirada indirim bekliyoruz'

'40 saatin altına düştük kirada indirim bekliyoruz'

EKONOMİ Haberleri

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında, mağazaların açık kaldıkları sürenin haftada 40 saatin altına indiğini belirterek, “Kira bedelleri işletmelerin yükünü ağırlaştırıyor. Kiraya vereni de, kiracıları da mağdur etmeyecek bir yöntem geliştirmek gerek” dedi.

Şekib Avdagiç, perakende sektörünün genç istihdamı için önemine işaret ederek şunları söyledi: Bu sektörde çalışanların neredeyse yüzde 90’ı 30 yaşın altında. Şu anda mağazalar, alışveriş merkezlerine kira ile birlikte ayrıca cirodan pay ödüyor. Markalar bunun yerine, cirodan verilen payı artırma görüşünde birleşiyor. Benzer sorun cadde mağazalarında da yaşanıyor. Burada hem yatırımcıların hem mağaza sahiplerinin hem de yıllarca o işletmeye hizmet veren çalışanın korunması gerekiyor. Zor günleri birlikte aşmamızı sağlayacak bu mutabakat hepimizi ayakta tutacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...