Üretici-market makası ramazanda bile 4 kat!

Üretici-market makası ramazanda bile 4 kat!

EKONOMİ Haberleri

Vatandaşlar, ramazanda da gıdayı pahalı aldı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre; nisanda üretici ve market arasındaki fark dikkate alıdığında, yeşil soğan ve maydanoz 3,7 kat, kuru soğan 3,5 kat, ıspanak 3,4 kat, patates ve süt 3,3 kat fazlayla tüketiciye satıldı.

En fazla fiyat artışı yüzde 45 ile patateste oldu. Onu yüzde 31 ile kuru soğan, yüzde 19 ile karnabahar, yüzde 18 ile kuru üzüm, yüzde 17 ile nohut takip etti. TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar; üreticide maydanoz, elma, fasulye, nohut, mercimek, pirinç, incir ve süt fiyatında değişim meydana gelmediğini vurgulayarak "Buna rağmen makas kapanmıyor" dedi.

YAĞDA DURUM FARKLI
Ayçiçeği yağında ise Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) müdahalesi etkisini gösterdi. TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal "5 litrelik ambalajlarla 59 liraya piyasadaki en uygun fiyatlı ayçiçeği yağını satışa sunduk. Üç haftada 2 bin tonun üzerinde rafine yağı piyasaya arz ettik" diyerek, böylece diğer marka yağ fiyatlarının da düşüşe geçtiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...