Bartın'da açılacak olan dev tüneller ulaşımı rahatlatacak

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bartın'da açılacak olan dev tüneller ulaşımı rahatlatacak

EKONOMİ Haberleri  / İHA

Keskin virajları ve dik rampaları ile sürücülere zor anlar yaşatan Bartın - Kastamonu arasında inşa edilen dev tüneller yakında hizmete alınacak. Karadeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında inşa edilen tüneller ile birlikte 1,5 saatlik mesafe 25-30 dakikaya kadar düşecek.

Zorlu yol ağı ile sürücüleri oldukça zorlayan Bartın - Kastamonu yolunda değişikliğe gidiliyor. Karadeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında Bartın’da inşa edilen dev tüneller ve viyadükler yakın tarihte hizmete alınacak. Ulaşımda büyük zorluklar yaşatan ve ölümcül kazalara davetiye çıkaran tek şeritli mevcut yol ağı böylece sürücülerin korkulu rüyası olmaktan çıkacak.

Karadeniz Sahil Yolunun Bartın - Kastamonu güzergahında yer alan 1100 metrelik T-1 tünelinin ardından 1600 metre uzunluğundaki T-2 ve 2350 metre uzunluğundaki T-3 tünellerinde de sona yaklaşıldı. Tünellerin Haziran ayında ulaşıma açılması bekleniyor.

1,5 SAATLİK MESAFE YARIM SAATE DÜŞECEK

4600 metre uzunluğundaki T-4 ve 3100 metre uzunluğundaki T-5 tünellerinde ise çalışmalar devam ediyor. Toplam uzunluğu 27 kilometreyi bulan tüneller, viyadükler ve duble yol ağları ile bölgede ulaşım daha güvenli bir şekilde sağlanacak. Açılışların yapılması ile birlikte 1,5 saatlik mesafe 25-30 dakikaya kadar düşecek.

 

11 İLDEN GEÇİYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı devam eden ve Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ile Artvin'den geçen Karadeniz Sahil Yolu toplam 1210 kilometreden oluşuyor ve  2023 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

DÜNYANIN EN ÖNEMLİ SAHİL YOLLARINDAN BİRİ OLACAK

Sahil yolunun tamamlanmasıyla birlikte Karadeniz, büyüyen ticaret ve liman taşımacılığı hacmine cevap verebilecek. Güvenli, hızlı ve yüksek standartlı bölünmüş yol haline getirilen güzergahın tamamlanmasıyla seyahat süresinin kısaltılması, bakım, akaryakıt, amortisman ve taşıt işletme giderlerinin, emisyon salınımının azaltılması hedefleniyor.

Karadeniz Sahil Yolu'nun, Batı Karadeniz kesimindeki çalışmaların tamamlanmasıyla dünyanın en önemli sahil yollarından biri olması bekleniyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...