Nefes Kredisi için başvurular başladı

Düzenleyen:
Nefes Kredisi için başvurular başladı

EKONOMİ Haberleri

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBİ'lere uygun şartlarda finansman desteği sağlamak amacıyla kullandırılacak 2021 Nefes Kredisi için başvurular bugün başlıyor.

Nefes Kredi Paketi ile yıllık cirosu 10 milyon liranın altında olan ve 2020 cirosunda, 2019'a göre yüzde 25 kayıp yaşayan işletmelere finansman imkanı sağlanacak. 2020 cirosu 1 milyon lirayı aşmayan KOBİ'ler azami 50 bin lira, cirosu 1-10 milyon lira olan KOBİ'ler ise azami 200 bin lira kredi kullanabilecek.

6 AY GERİ ÖDEMESİZ

Nefes Kredisi'nde 6 ay ödemesiz dönem olacak. Kredi geri ödemeleri 12 eşit taksitte yapılacak. Uygulamada, Hazine destekli KGF kefaleti sağlanacak ve faiz oranı yıllık yüzde 17,5 olacak. Kamu bankalarından yapılan açıklamada "Kredilerin; işletmelerin maaş, kira, tedarik harcamaları başta olmak üzere, işletme giderleri karşılığı kullandırımı esas alınacak. Böylelikle dağıtılan kaynak, reel ekonomimize aktarılacak. Nefes Kredisi, çok önemli bir destek olarak ekonomik aktiviteyi pozitif yönde etkileyecektir" denildi. 

NEFES KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Şartlara uygun olan firmalar, 1 Haziran'dan itibaren üye oldukları oda ve borsalardan alacakları üyelik belgesiyle banka şubelerine başvurabilecek.  Krediden faydalanmak isteyen işletmeler, üyelik belgesini çevrim içi ortamda TOBB veya oda-borsaların sistemlerinden e-belge olarak da edinebilecek.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...