İpek Yolu'nda yolcu treni seferleri de başlayacak

İpek Yolu'nda yolcu treni seferleri de başlayacak

EKONOMİ Haberleri

Salgın döneminde uluslararası geçişlerin ve taşımacıların kısıtlandığı bir ortamda, Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu Projesi herkesin imdadına yetişti.

Azerbaycan ve Gürcistan'la beraber Kazakistan ve Çin de bu projenin paydaşı oldu. Açıldığı günden bugüne kadar hat, yaklaşık 900 trene ve 1 milyon ton yüke hizmet verdi. Şimdi bu hat üzerinde yeni bir dönem başlıyor. AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız hazırlıkları yapıyor. İnşallah burada uluslararası yolcu taşımacılığına da başlanacak" dedi. Hazırlıklar kapsamında, önümüzdeki aylarda yolcu trenlerinin sefere başlaması öngörülüyor. Talepler doğrultusunda Çin'den Avrupra'ya kadar yolcu treni seferleri konulabilecek. Bu rotanın 'Orta Koridor'unda yer alan Türkiye, turizm başta olmak üzere birçok alanda avantaj yakalayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...