Doğu Ekspresi seferlere başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Doğu Ekspresi seferlere başlıyor

EKONOMİ Haberleri  / İHA

Koronavirüs salgınından dolayı yaklaşık bir yıldır durdurulan Doğu Ekspresi seferleri 12 Temmuz'da yeniden başlıyor.

Koronavirüs kısıtlamalarının yavaş yavaş kaldırılması ile birlikte Doğu Ekspresi için de harekete geçildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü Yolcu Dairesi Başkanlığı’nca alınan karar gereğince Doğu Ekspresi, 12 Temmuz 2021 tarihinde Ankara’dan hareket edecek.

Özellikle gençler arasında popüler olan Doğu Ekspresi güzergâhı Ankara-Kırıkkale-Kayseri-Sivas-Erzincan-Erzurum ve Kars'tan oluşuyor. Ara duraklarda birkaç dakikalık beklemeker yapılırken, ana duraklarda bu süre 10-15 dakikaya kadar çıkabiliyor.

YAKLAŞIK OLARAK 25 SAAT SÜRÜYOR

Seferleri yoğun ilgi gören Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ'nin Doğu Ekspresi treni, Türkiye'nin en eski hatları arasında yer alıyor ve Ankara'dan başlayan seferini ortalama 25 saat sonra Kars'ta tamamlıyor.

Masalsı yolculuğun sosyal medyada sıkça paylaşılmasıyla dikkati çeken Doğu Ekspresi, yaz aylarında yemyeşil örtüyle kaplı olan ve renk cümbüşüne bürünen doğanın muhteşem manzarası karşısında seyahat etme fırsatı sunuyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...