Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gençlerin korkusu işsizlik ve gelir eşitsizliği

Gençlerin korkusu işsizlik ve gelir eşitsizliği

EKONOMİ Haberleri

Deloitte, Y ve Z Kuşağı Araştırmasının 2021 sonuçlarını yayımladı. Türkiye dâhil toplam 45 ülkede Y kuşağından 14 bin 655, Z kuşağından 8 bin 273 kişi ile gerçekleştirilen araştırmaya göre pandemi, gençlerin ruh sağlığını bozdu.

 Araştırmaya göre dünyada Y kuşağının yüzde 41’i ve Z kuşağının yüzde 46’sı çoğu zaman kendini stresli hissediyor. Türkiye’de ise sırasıyla yüzde 51 ve yüzde 65 olan bu oranlar global ortalamanın daha üstünde seyrediyor. Stres sebeplerinin başında ise finansal durum, aile refahı ve iş imkânları geliyor.

ORTAK KAYGI İŞSİZLİK
İşsizlik ve gelir eşitsizliği ise Y ve Z kuşağının ortak kaygısı. Buna göre katılımcıların yüzde 60’ı finansal gelecekleriyle ilgili “sık sık endişelendiklerini veya strese girdiklerini” söylüyor. Y kuşağı katılımcıların yüzde 83 gibi büyük bir kısmı ve Z kuşağının da yüzde 76’sı gelirin toplum genelinde eşit olmayan bir şekilde dağıldığını düşünüyor. Pek çok kişi değişimi sağlamak için hükûmetin destek ve reformlarına ihtiyaç duyulabileceğine inanıyor. Bunun yanında salgın etkisiyle izin alma ihtiyacı hisseden katılımcıların yüzde 58’i izin alma sebeplerini, ruh sağlıklarıyla ilgili karşılaşabileceklerini düşündükleri ön yargılar sebebiyle yöneticilerine açıkça ifade edemediklerini belirtiyor.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...