Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

25 maddelik yeni torba teklif Meclis’te

25 maddelik yeni torba teklif Meclis’te

EKONOMİ Haberleri

AK Parti, ekonomi alanında düzenlemeler içeren 25 maddelik torba teklifi Meclis’e sundu.

Geçen yıl çıkartılan kanunla, 24 Mart 2020 tarihine kadar işlenen karşılıksız çek düzenleme suçundan mahkûm olanların cezalarının infazı durdurulmuş, hükümlünün tahliye tarihinden itibaren çek bedelinin yüzde 10’unu üç ay içinde, kalanını ise ikişer ay arayla 15 taksitte ödeyebilmesine imkân tanınmıştı. Yapılan ikinci düzenlemede üç aylık süre bir yıla çıkarılmıştı. Bir yıllık süre dolduğu için TBMM’ye sunulan yasa teklifi ile yeni bir uzatmaya gidilirken, kapsam da genişletilecek.

15 TAKSİT İMKANI
Buna göre, 24 Mart 2020 tarihi ile 30 Nisan 2021 tarihi arasındaki karşılıksız çek suçları da kapsama alınacak. Çek bedelinin ödenmeyen kısmının 10’da birini ödemek için öngörülen süre 30 Haziran 2022 tarihine kadar uzatılacak. Kalan kısım ise 30 Haziran 2022 tarihinden itibaren ikişer ay arayla 15 eşit taksitte ödenecek. Diğer bazı düzenlemeler şöyle:
l Güvenlik korucularının ücreti asgari ücrete tamamlanıyor.
l Tarım ve Orman Bakanlığından izin almadan tütün ticareti yapanlara verilecek hapis cezalarına bir yıl erteleme getirilmesi öngörülüyor.
l OHAL sonrası yasal düzenleme ile getirilen toplu suçlarda gözaltı sürelerinin 12 güne kadar uzatılması, şirketlere kayyum atanması ve kamudan ihraçlara ilişkin yetkinin 3 yıl daha uzatılması öngörülüyor. Süre 31 Temmuz’da doluyordu.

YENİDEN TEŞKİLATLANDIRMA
l TÜİK özel bütçeli bir kamu idaresi olarak yeniden teşkilatlandırılacak.
l Kooperatiflere genel kurullarını 31 Ekim’e kadar yapma imkânı tanınıyor.
l Anayasa Mahkemesinin iptal ettiği, devlet üniversitelerinde görevli öğretim üyelerinin Merkez Bankası Banka Meclisinde de görev alabilmelerine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı yerine yeni bir düzenleme yapıldı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...