Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

129 girişim 1,3 milyar dolar yatırım çekti

129 girişim 1,3 milyar dolar yatırım çekti

EKONOMİ Haberleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yılın ilk 6 ayında Türkiye’den 129 girişimin 1,3 milyar dolarlık yeni yatırım çekmeyi başardığını açıkladı.

Bilecik'in Osmaneli ilçesi Balaban Meydanı’nda gerçekleştirilen yatırım ve istihdam oluşturacak projelerin toplu açılış töreninde konuşan Bakan Varank “Bu performansla devam edersek inşallah 2021 yılını beklentileri aşan bir ekonomik büyümeyle kapatacağımıza inanıyoruz” dedi. İçeriden ve dışarıdan yapılan tüm sabotajlara rağmen Türkiye’nin üretim, yatırım ve istihdam gündemini canlı tuttuklarını kaydeden Varank, şöyle konuştu: Salgın şartlarına rağmen mayıs ayında toplam kayıtlı çalışan sayısı 13,5 milyona, sanayide çalışan kayıtlı istihdam 4,7 milyona ulaştı. Bu rakam tüm zamanların rekoru. Bunun yanında 2021 yılının ilk 6 ayındaki ihracatımız cumhuriyet tarihinde bir ilki başararak 105 milyar dolara ulaştı. Teknoloji tabanlı girişimcilik alanında da doludizgin giden olumlu bir tablo ile karşı karşıyayız.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...