G20’den salgında 658 milyar dolarlık enerji yatırımı

G20’den salgında 658 milyar dolarlık enerji yatırımı

EKONOMİ Haberleri

G20 ülkelerinin, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının başlangıcından bu yana farklı enerji kaynaklarına yaptıkları yatırım tutarı 658 milyar dolar olarak kayıtlara geçti.

Karbon salımı çok düşük ve çevreye yan etkileri göz ardı edilebilecek düzeyde bulunan güneş, rüzgar, hidrolik ve jeotermal enerji yatırımları 53,81 milyar dolar olarak hesaplandı. Nükleer enerji, biyokütle ve biyogaz kaynaklarının yer aldığı diğer bir alanda ise G20 ülkelerinin 134,13 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdiği görüldü.
Öte yandan Türkiye, salgının başından bu yana enerji üretiminde petrol, doğalgaz, kömür, gri hidrojen ve fosil kaynaklı elektrik üretimini de kapsayan “koşulsuz fosil” sınıfındaki yakıtlara 14,09 milyar dolar, fosil yakıtlardan temiz enerjiye dönüşümü destekleyen “koşullu yenilenebilir” enerji kaynaklarına ise 71,26 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...