Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Libya'ya ihracat 7 ayda 1,3 milyar doları aştı

Düzenleyen:
Libya'ya ihracat 7 ayda 1,3 milyar doları aştı

EKONOMİ Haberleri

Türkiye'nin Libya'ya ihracatı 7 ayda yüzde 58 artarak 1 milyar 325 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Türkiye'nin Libya'ya ihracatı Ocak-Temmuz döneminde 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 58 artarak 1 milyar 325 milyon dolar olarak gerçekleşti. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ve beraberindeki heyetin geçen hafta gerçekleşen ziyaretiyle ilgili, “Bu çok önemli ziyaret yeni iş birliklerinin kapısını artıracak ve ihracatı artıracak. İki ülke arasındaki ticaretin daha da canlanmasına katkı sunacak. Hem siyasi hem ekonomik anlamda ülkeler arası ilişkilerin geleceğinden çok umutluyuz” dedi. Karanfil, Libya'nın Afrika'ya açılan bir kapı olması münasebetiyle Türkiye için önemli olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'nin Libya'ya ihracatı Ocak-Temmuz döneminde 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 58 artarak 1 milyar 325 milyon dolar olarak gerçekleşti" dedi.

Karanfil, "Geçen yıl yaz aylarında başlayan ihracat artışı 2021 ile birlikte devam ederken, temmuzda Libya'ya yönelik ihracat geçen yılın aynı ayına göre kısmen düşüşle 131 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ancak ilk 7 ay baz alındığında Türkiye'nin Libya'ya ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 58'lik artış gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Libya'ya yönelik ihracat artışında siyasi ilişkilerin çok önemli bir yerinin olduğunu vurgulayan Karanfil, şu değerlendirmelerde bulundu: "Türkiye, Libya'nın ve Libya halkının her zaman yanında olmuştur. Bugüne kadar her türlü desteği bu ülkeden esirgemeyen Türkiye, Birleşmiş Milletler tarafından tanınan resmi Libya hükümetinin çağrısı ile bu ülkede bulunmaktadır. Bu çağrıyı tüm BM ülkelerine yapan Libya'ya sadece Türkiye cevap vermiştir. Milli Mutabakat Hükümeti'ne verilen askeri eğitim, yardım ve danışmanlık desteğinin olumlu sonuçları da net bir şekilde ortadadır”.

Karanfil, askeri ve siyasi yakınlığın ekonomik ilişkileri de olumlu etkilediğini kaydederek, Türkiye'nin bu süreçte Libya'yı ve Libya halkını yalnız bırakmaması gerektiğini söyledi.

"Dibeybe'nin ziyareti ihracatın ve ticaretin artmasına katkı sunacak"

Karanfil, Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ve beraberindeki heyetin geçen hafta Türkiye'ye gelerek ziyaretlerde bulunduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildiğini hatırlattı. Heyetler arası görüşmede Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun da hazır bulunduğunu kaydeden Karanfil, “Bu çok önemli ziyaret yeni iş birliklerinin kapısını artıracak ve ihracatı artıracak. İki ülke arasındaki ticaretin daha da canlanmasına katkı sunacak. Hem siyasi hem ekonomik anlamda ülkeler arası ilişkilerin geleceğinden çok umutluyuz” dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...