Küresel akıllı saat pazarı pandemide yüzde 35 büyüdü

Küresel akıllı saat pazarı  pandemide yüzde 35 büyüdü

EKONOMİ Haberleri

Son yıllarda giyilebilir teknolojik cihazlara olan ilgi artıyor. Pandemi ile birlikte özellikle akıllı saat satışları patladı.

Counterpoint Research’ün Global Smartwatch Model Tracker araştırmasına göre 2021 yılının ilk çeyreğinde küresel akıllı saat sevkiyatı yıllık bazda yüzde 35 artış gösterdi. Amazfit Türkiye Ülke Müdürü Murat Sungur Özkan, Amazfit ve Zepp markalarının ilk çeyrekte yüzde 68,8 büyüme performansıyla dikkatleri üzerine çektiğini belirterek “Dünya genelinde akıllı saat pazarı son dönemlerde önemli ölçüde büyüme gösterdi. Bu büyümenin sebebi olarak global anlamda kablosuz fitness ve spor cihazlarına olan talebin artması, özellikle Covid-19 sonrasında çok sayıda kişinin sağlıklı hayat bilinci kazanması ve akıllı saat pazarında, pazarı küresel olarak yönlendirmesi beklenen çok sayıda oyuncunun pazara girmesi faktörleri etkili oldu. Türkiye’ye baktığımızda Amazfit olarak büyük ilgi gördüğümüzü söyleyebilirim. Son altı aylık satış verilerine baktığımızda yüzde 30’a varan bir büyüme görüyoruz” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...