Akaryakıtta tabela oyununa iki ay kapatma cezası

Akaryakıtta tabela oyununa  iki ay kapatma cezası

EKONOMİ Haberleri

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bazı akaryakıt istasyonlarında “tabelaya yazılan fiyat ile pompa fiyatının birbirini tutmadığı” iddiaları üzerine harekete geçti.

EPDK bütün bayileri uyararak fiyat panosu ile pompa fiyatları arasında “uyumsuzluk” tespit edilmesi hâlinde gereken adımların hızla atılacağını vurguladı. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, uyarılan bayilerin bir daha aynı hatayı tekrar etmesi hâlinde kapılarına iki ay süre ile kilit vurulacağını açıkladı. Yılmaz “13 binden fazla bayi yurt çapında hizmet veriyor. Yasal düzenlemelere aykırı ve gayriahlaki yollara başvuranları el birliği ile sektörümüzden temizleyeceğiz. Bu olay göz göre göre tüketicilerimizi kandırarak haksız kazanç elde etme girişimidir. Derhâl inceleme başlattık. Sayısı üç beş de olsa kimsenin sektörümüze böyle bir leke sürmesine izin vermeyeceğiz” dedi. Yılmaz ayrıca, bir bayinin, dağıtım şirketinin tavsiye ettiği fiyatın üzerinde ücretle akaryakıt satması hâlinde, 735 bin TL’ye kadar idari para cezası ödemek mecburiyetinde kalacağını da aktardı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...