İhracatı ithalatından fazla olana KGF ve Eximbank kredisi

İhracatı ithalatından fazla olana KGF ve Eximbank kredisi

EKONOMİ Haberleri

Hükümet pandemiden etkilenen sektörlere yönelik farklı destekleri uygulamaya koyarken, son olarak ihracatçılar için Kredi Garanti Fonu (KGF) ve Eximbank aracılığıyla yeni finansman imkânları devreye alınacak.

Haber Merkezi | ANKARA

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, TOBB, TİM ve Eximbank temsilcilerinin katılımıyla geçtiğimiz günlerde bir toplantı yapıldığı ve özellikle ihracatçılara yönelik yeni destek önerilerinin masaya yatırıldığı öğrenildi.  AK Parti ekonomi kurmaylarının verdiği bilgiye göre; sektörel bazlı kredi desteklerinin şartları, miktarı ve kredinin vadesi konusundaki çalışmalarda sona gelindi. Bu çerçevede sanayici ve ihracatçılara verilecek krediler, KGF ve Eximbank aracılığıyla kullandırılacak. İşletmenin ihracatının, ithalatından fazla olması şartının da aranacağı belirtildi. İş dünyası temsilcileri uzun zamandır ihracat yapan işletmelere daha uygun şartlarda finansman sağlanması, düşük faizli uzun vadeli kredi verilmesi talebini dile getiriyordu. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan da geçtiğimiz günlerde ihracat potansiyeli yüksek olan KOBİ’lerin dış pazarlara açılmalarını teşvik etmek üzere Eximbank Kredi Destek Paketi’ni devreye alacaklarını açıklamıştı.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...