Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Anıza ekim ile yakıttan 6 kat tasarruf

Anıza ekim ile yakıttan 6 kat tasarruf

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’de tarımın ve buğday üretiminin sürdürülebilirliği için yıllardır birlikte çalışan Eti Burçak ve WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) “Sağlıklı Toprak Hareketi” projesini hayata geçirdi.

EKONOMİ SERVİSİ

Proje kapsamında Eskişehir’de pilot uygulamada anıza ekim yöntemi ile dekar başına mazot tüketimi 6 litreden 0,9 litreye düşerken su verimi arttı. 2024’e kadar 2 bin çiftçiye ulaşılması beklenirken proje çerçevesinde “Türkiye’de Tarım Topraklarının Dünü, Bugünü ve Geleceği” raporu hazırlandı. Rapora göre Türkiye’de yaklaşık 5 milyon hektar arazi, tarıma elverişli olmadığı hâlde tarımsal üretim için kullanıldığı için erozyon tahribatına uğrarken ülkemizdeki toprakların yaklaşık yüzde 88’i organik madde oranı yüzde 2’nin altında. Dünyada sulu tarım alanlarının yüzde 20’sinin hatalı ve fazla sulamadan ötürü aşırı tuzlandığı ifade edilen raporda, Türkiye’de 2000’lerin başında 41 milyon hektar olan tarım alanının, 2019’a gelindiğinde yüzde 8 azalarak 38 milyon hektara gerilediğine dikkat çekiliyor. Eti Gıda İcra Kurulu Başkanı Hakan Polatoğlu, iklim değişikliği yüzünden tehlikeye giren gıda güvenliğine karşı toprak özelinde yoğunlaşma kararı aldıklarını dile getirdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...